Tokaj
Oppervlakte: 5478ha (2020)
Toegelaten druivenrassen: Furmint, Hárslevelű, Muscat à Petit Grains (Sárga Muskotály), Zéta (Oremus), Kabar, Kövérszőlő
Bodem: vulkanisch (rhyoliet, andesiet tot basalt en kwarts met een enorme diversiteit (tot wel 35 bodemlagen in één wijngaard) ideaal dus voor de productie van single vineyard- of perceelwijnen.
Wijnhuis: Zsirai
UNESCO-werelderfgoed sinds 2002
Op een half uur rijden van de stad waar Edit opgroeide vinden we één van de meest bijzondere wijnstreken van Europa, Tokaj Hegyalja (Tokaj aan de voet van de berg). Drie iconische druivenrassen, Furmint, Hárslevelű en Muscat à Petit Grains (Sárgamuskotály) zorgden al in de middeleeuwen voor de meest gewilde zoete witte wijnen onder de koningen van vele Europese vorstenhuizen in onder andere Polen, Rusland en Frankrijk. Tegenwoordig maken ook de droge wijnen van Furmint en Hárslevelű furore. Ze zijn complex, hebben structuur, geven frisse zuren en mineraliteit. Bovendien kunnen ze het terroir zeer mooi weergeven. Daardoor vinden we er veel single vineyardwijnen (wijnen van één wijngaard). Culinair laten ze je sprakeloos genieten.