Péter Bakonyi

Oppervlakte: 5ha

Wijnregio: Villány

Voornaamste druivenrassen: Cabernet Franc, Irsai Olivér, Kékfrankos, Hárslevelű

Bodem: Löss

 

Hij noemt zichzelf de Underground wijnmaker van Villány. Hij heeft een aparte kijk op wijnmaken. In de zomer vind je hem meestal terug op zijn tractor in de wijngaard, zijn natuurlijke habitat. Hij bewerkt zelf 5 ha, volledig biologisch, in onder andere Siklós, waar zijn Cabernet Franc-druiven aangeplant staan. Aanvankelijk zou hij dierenarts worden, maar die studie stopte hij om zich volledig op de studie van wijnbouwer te storten. Met hulp van zijn ouders kocht hij een kleine wijnkelder op een zeer steile heuvel. Na zes jaar noeste arbeid in verschillende wijngaarden, begon Péter in 2011 met een externe zakenpartner aan zijn huidige project.

Hij heeft een eigen stijl waar hij niet van afwijkt. Bij wijn moet het niet per se ‘you love it or you hate it’ zijn, maar hij ligt er niet van wakker als dat bij één van zijn wijnen wel het geval is. En dat is bij alles zo, als je een eigen visie en eigen principes hebt, dan kom je vroeg of laat iemand tegen die de discussie met je aangaat.

 

 

“Wijn is metacommunicatie, een spiegel, roept beelden op, ervaringen. Wijn is ook vaak een ijsbreker of zorgt voor verdeeldheid”

Péter Bakonyi