Crisana

Crisana is één van de opmerkelijkste wijnstreken in Transsylvanië (RO) met een eeuwenoud wijnbouwverleden. Gelegen in het noordwesten van Roemenië, geniet deze streek van een divers landschap met typische glooiende heuvels en vruchtbare valleien wat zorgt voor een ideaal wijnbouwterroir.

We vinden er zowel inheemse als internationale druiven terug. De regio toont daarmee haar drang om divers en innovatief te zijn. Feteasca Alba (Leányka), Feteasca Neagra (Feketeleányka) en Grasa de Cotnari gedijen naast de internationale rassen zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Deze mix aan druiven stelt de wijnmakers in staat om wijnen te maken met zowel een typisch lokaal karakter als een eerder internationaal smaakprofiel.

Wijnbouw zit in het DNA van de lokale bevolking met een cultuur die eeuwen teruggaat. Veel kleine familiebedrijven behielden de traditionele technieken die van generatie op generatie werden doorgegeven. De laatste jaren hebben modernisering en investeringen geleid tot wijnen die zowel authentiek als internationaal competitief zijn.

Wijndomein: Carastelec Sparkling Winery