Wellington

Wellington is een eerder klein wijngebied in Zuid-Afrika. Het ligt op zo’n 60 km van Kaapstad en wordt begrensd door Tulbagh in het noorden, Breedekloof in het oosten, Paarl in het zuiden en Swartland in het westen. De oorspronkelijke bewoners waren de Khoi San en vanaf 1688 vestigden Hugenoten zich in de vallei, die ze de naam Val du Charron of Wagenmakersvallei gaven.

Wellington is een ward van Paarl die dan weer een regio van de Coastal wine region is in de Western Cape provincie. Interessant om weten is dat zo’n 90% van de wijnstokken van Zuid-Afrika hier gekweekt worden. De regio telt zo’n dertig wijnproducenten gaande van zeer oude domeinen tot moderne boutique wineries en de zogenaamde garagistes, kleine artisanale wijnmakers die minder dan 9000 liter wijn per jaar maken.

Het kan in de vallei zeer heet worden, maar de bergen zorgen dan weer voor verkoeling. ‘s Nachts is het er een stuk koeler dan aan de kust die 60 kilometer westwaarts ligt. Een laagje sneeuw bedekt de bergtoppen soms in de winter, wat prachtige taferelen oplevert.

.

 

Wellington producten